DESPRE NOI

SCOPUL „SPRE NORD”


„Spre Nord” este un proiect finantat 100% cu capital privat romanesc care are ca scop identificarea si atragerea de tineri care isi doresc sa activeze intr-unul din domeniile propuse pentru studiu, dezvoltare si materializare in rezultate concrete, astfel:

-          Departamentul „Business” este pentru cei care doresc sa-si construiasca propria afacere;

-          Departamentul „Mediul ONG” este pentru cei care doresc sa-si infiinteze si/sau sa activeze intr-un ONG;

-          Departamentul „Arta si Marketing” este pentru artistii care doresc sa isi vada operele in lumina reflectoarelor;

-          Departamentul „adiacent Revo Design” este pentru cei care sunt interesati de domeniul productiei publicitare si care vor sa creeze departamente auxiliare si inrudite cu conceptul de baza al Revo Design (advertising);

-          Departamentul „Club Montan” este pentru relaxare, pentru cei care iubesc muntele si sporturile montane, dar si pentru cei care isi compun si dezvolta cel mai bine ideile in natura.

Pentru mai multe detalii cu privire la grupe, vezi sectiunea „DOMENII”.

 

 SCURT ISTORIC „SPRE NORD”


Precursorul proiectului „Spre Nord” a fost „Gandesti?”, un centru de studii care a activat in intervalul 2016-2018 in municipiul Ploiesti. Conceptul central al „Gandesti?” a fost lectura. Insa, cu trecerea timpului, membri au fost organizati la randul lor in 3 grupe: „Business”, „Arta” si „Club Montan”.

Primei grupe i se atribuie realizarea „Cafenelei cu IQ” din Ploiesti, aceasta reprezentand partea practica a cursurilor predate. Ulterior, tot din aceasta grupa, s-a nascut Revo Design.

Ce-a de-a doua grupa a dat nastere unor creatii literare (inclusiv o carte publicata), muzicale, artistice, materiale de promovare etc.

Cei care au facut parte din clubul montan au avut ocazia sa parcugra trasee marcate (Muntii Bucegi, Muntii Fagaras, Muntii Cuicas), trasee nemarcate (Muntii Baiului, Muntii Grohotis) precum si sa viziteze zone mai indepartate cum ar fi Maramuresul istoric sau Parcul Natural Muntii Apuseni.

Proiectul „Gandesti?” a avut in componenta 30 de membri activi dintr-un total de 250 de oameni intervievati. Media lor de varsta a fost de 17 ani.

„Gandesti?” s-a transformat incepand cu 2019 in Revo Design – o companie care a ajuns sa fie administrata si dezvoltata de Vladimir „ML” Visarion (21 de ani) – unul din membrii proiectului. Descoperit inca de la varsta de 19 ani, el a fost instruit si antrenat pentru a-si dezvolta talentul de a face afaceri. El detine acum 50% din actiunile companiei si va face parte si din noul proiect „Spre Nord”.

Referinte se gasesc pe site-urile www.revo-design.ro si www.gandesti.ro precum si pe paginile oficiale de FBK ale acestor entitati.

 

CE ESTE „SPRE NORD” SI CUI SE ADRESEAZA?


„Spre Nord” este continuarea proiectului „Gandesti?”. Printre fostii membri este cunoscut si sub denumirile de „Gandesti 2”, „Marele Gandesti” sau „Megalo-Gandesti”. Principiile aplicate sunt similare, la fel si scopul – de a descoperi talente si de a le indruma direct si indirect sa-si atinga obiectivele profesionale (Nordul).

Spre deosebire de „Gandesti?”, proiectul se doreste de aceasta data a fi permanent si pe langa el si prin intermediul sau sa infloreasca si sa se dezvolte o sumedenie de altele: afaceri, ONG-uri, creatii artistice, departamente noi pentru Revo Design etc.

„SPRE NORD” este un incubator de viitori oameni de afaceri, administratori de ONG-uri, oameni de marketing si artisti, proiectul nelimitandu-se la acestia, in acceptiunea noastra pe termen mediu si lung.

„SPRE NORD” este un forum care are posibilitatea de a se transforma intr-un „think tank”, prin aducerea sub acelasi acoperis a oamenilor care impartasesc perspective comune atat asupra domeniilor enumerate cat si a altora.

„SPRE NORD” este toata infrastructura necesara de la „idee” la „concret”, pusa la dispozitie membrilor nostri. Aceasta consta in: spatiu de studii, spatiu de lucru, acces la dotarile necesare, acces la mentori specializati in diferite domenii, acces la contacte din diverse sfere de influenta, sprijin logistic si financiar.

 „SPRE NORD” este totodata o forma de cunoastere colectiva – cel mai eficient mijloc de invatare si coagulare a informatiilor.

Proiectul nostru este realizat pentru visatorii, rebelii, inovatorii, vizionarii si acei „altfel” de oameni care vor mai mult de la viata decat „EAT-WORK-SLEEP-REPEAT” si care indiferent de greutatile intalnite, isi umreaza visul.

„SPRE NORD” este pentru cei care au curajul si vointa necesare sa-si gaseasca „Nordul” lor.

 

MOTIVATIE


Sunt prea multe situatiile in care ti se spune ca nu esti in stare sa ai propaia afacere, propriul ONG sau pur si simplu sa devii un artist sau un om de marketing reputat. Ca mai bine ai lasa deoparte prostiile astea si te-ai apuca de ceva mai serios, de obicei de ceva ce face majoritatea lumii.

Dar noi stim foarte bine ca degeaba te fortezi sa devii un avocat bun daca pasiunea ta este pictura. Si ca niciodata nu vei excela in meseria de medic daca talentul tau este sa faci afaceri.

Familia, societatea, sistemul educational si anturajul (nu neaparat toate si nu neaparat in aceasta ordine) au tendinta de a omori semi-involuntar vise marete. Noi pe de cealalta parte, dorim sa le cultivam si sa le vedem cum infloresc.

Nu incurajam pe nimeni sa urmeze linii de trend si sa fie ca toti ceilalti daca asta presupune renuntarea la „Nordul” propriu. Ci dimpotriva.

Chiar si denumirea proiectului face trimitere la categoria de oameni care isi urmeaza idealurile, indiferent de situatie. Noi le oferim sprijinul, munca este a lor.