INTREBARI FRECVENTE

    1. I: Cui se adreseaza „SPRE NORD”?

R: Celor care au un vis, plan sau proiect legat de unul din domeniile noastre de studiu. Celor care se regasesc in descrierile facute de noi (vezi pagina „MEMBRI”). Celor care au nevoie de sprijin de orice fel pentru indeplinirea idealului lor.

 

 2. I: Cum pot sa devin membru „SPRE NORD”?

R: Trimitand o scrisoare de intentie la adresa noastra de mail office@spre-nord.ro in care sa precizezi grupa care te intereseaza si ce anume te motiveaza sa trimiti acel mail. Apoi, trecand printr-un interviu de selectie.

 

3. I: In ce consta interviul?

R: Intr-o discutie libera in care incercam sa aflam planul tau, de ce anume ai nevoie de noi, cum putem sa te sprijinim si daca proiectul acesta ti se adreseaza.

 

4. I: Care sunt costurile de a fi membru?

R: Din punct de vedere financiar, apartenenta la „SPRE NORD” este gratuita. Ceea ce trebuie tu sa dai in schimb este sa realizezi un proiect concret.

 

5. I: In ce consta mai concret sprijinul acordat de centrul de studii?

R: Punerea la dispozitie a spatiului de lucru, a coordonatorilor de grupa atestati in domeniile lor, a colectiei de carti de specialitate si a salii de lectura, organizarea de cursuri, dezbateri, discutii libere conform unui orar prestabilit, a expertizei fondatorilor proiectului, sprijin logistic (daca este necesar), etc.

 

6. I: Oricine are acces in centrul de studii?

R: Nu. Doar membrii „SPRE NORD” si invitatii lor. Proiectul este cu circuit inchis.

 

7. I: Care este motivatia organizatorilor de a concepe „SPRE NORD”?

R: Dorim sa sprijinim excelenta. Consideram ca aceasta se poate atinge doar prin studiu, invatare, discutii libere, cunoastere colectiva si mai apoi prin dezvoltarea de proiecte in domeniile alese. Consideram ca sensul vietii este de a darui tot ce acumulezi, cui merita, sub o alta forma. „SPRE NORD” este forma fondatorilor de a darui tot ce au acumulat.